handige gids

online alles wat u zoekt

De gids voor het vinden van de perfecte laars

Het najaar is de perfecte tijd om laarzen te dragen. De winkels zitten vol met alle soorten, maten en kleuren. Niet gek ook, want een goede laars kan jouw outfit helemaal af maken. Aangezien je laarzen vaak voor een langere tijd aanschaft, is het belangrijk dat ze perfect zitten. Als de maat net wat afwijkt of als ze schuren, krijg je last. Dit willen we natuurlijk niet. Om vervelende plekjes en blaren te voorkomen, heb ik hieronder een paar tips neergezet om te zorgen dat jij jouw perfecte laars vindt!

Kijk naar de vorm van jouw benen

Om de laars zo goed mogelijk te laten uitkomen, is het belangrijk dat je goed kijkt naar de lengte en vorm van jouw benen. Als je kortere benen hebt, kun je beter kiezen voor een laars met een hogere hak. Bij kortere benen kun je beter niet kiezen voor vierkante of ronde neuzen. Ook veel riempjes of versierselen kunnen je benen korter doen lijken. Slanke laarzen van stevig materiaal zijn het beste voor mensen met kortere benen. Kies bijvoorbeeld voor Sendra laarzen. Deze laarzen zien er mooi uit, zijn stevig én hebben vaak een hak. Heb je wat dikkere kuiten? Dan heb je vast vaak last met de rits. Kies dan voor een hoger model van elastiek en rekbaar materiaal. Je kunt het beste kiezen voor een dikkere hak. Bij dunne benen zijn gemodelleerde laarzen het beste. Kies voor laarzen met kleurtjes en veel volume.

Zolen

Een zooltje kunt veel doen voor jouw voeten. Vaak kun je met een zooltje eindeloos pijnvrij lopen. Ze creëren extra comfort en verbeteren de pasvorm van jouw laars. Zitten je schoenen net even niet lekker en is de maat wel goed? Dan kan een zooltje ook helpen. In elke maat zijn zooltjes verkrijgbaar en er zijn ook verschillende soorten. Gelzooltjes voorkomen pijn in de bal van je voet.

Juiste pas tijd

Nieuwe schoenen kopen is altijd een feestje. Het liefst koop je dus zo vroeg mogelijk op de dag je nieuwe schoenen, zodat je ze de hele dag kan showen. Helaas is dit niet zo handig. In de ochtend zijn je voeten namelijk dunner dan in de middag. Dit kan betekenen dat als je ’s ochtends schoenen koopt, dat ze ’s middags niet meer lekker zitten. Dit komt doordat je voeten opzwellen gedurende de dag. Als je jouw nieuwe schoenen dus wat later op de dag koopt, voorkom je het probleem dat ze te klein of te strak aanvoelen.

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 handige gids

Thema door Anders Norén