handige gids

online alles wat u zoekt

Een VPN verbinding, best handig!

Tegenwoordig surfen we erg veel op het internet en zijn we bijna altijd wel online te bereiken. Even snel het laatste nieuws kijken, even snel een foto liken op Instagram of even een felicitatie sturen op Facebook. Kijk maar eens voor de grap naar de schermtijd van je telefoon. Je hoeft niet verbaast op te kijken als dit tussen de vier en vijf uur aan schermtijd is. Bovendien kun je hier zijn hoeveel tijd je aan wat besteed. Is dit het internet, social media of zijn het toch de spelletjes die je in de trein aan het spelen bent? We zijn dus erg veel online, maar zouden we hier niet voor moeten oppassen?

Let goed op wanneer je surft op het internet!

Surfen op het internet is dus een echte gewoonte geworden en is niet meer weg te denken uit het dagelijks leven. Waar we vroeger met de gehele familie naar de winkelstraat gingen om kleding te kopen, doen we dit nu allemaal online. Grote winkels gaan failliet, terwijl online kledingwinkels als een trein lopen!

Maar we moeten wel oppassen wanneer we surfen op het internet. Waar er een paar jaar geleden nog fraude werd gepleegd via post en met betaalpassen, zijn er nu vele fraudeurs te vinden op het internet. Zo willen ze je bestelen van betalingsgegevens, inloggegevens en zelfs persoonsgegevens. Hoe voorkom je dat je deze, wellicht per ongeluk, deelt met mensen die hier niets mee te maken hebben?

Een VPN verbinding zorgt voor veiligheid op het internet

Iets wat jou voor deze cybercriminelen en andere partijen kan beschermen, is een VPN verbinding. VPN staat voor Virtual Private Network, die ervoor zorgt dat partijen niet gemakkelijk bij jouw persoonsgegevens kunnen komen. Waar je zonder VPN zo achterhaald kan worden door bedrijven via je persoonlijke IP-adres, zal een VPN deze verbinding blokkeren. Al vele mensen hebben ervaring met Nord VPN en zijn hier dan ook zeer tevreden over. Je kunt met een gerust hart surfen over het internet, zonder dat externe partijen je gegevens zullen stelen!

Wanneer je geen gebruik maakt van een VPN verbinding, geef je dus altijd je IP-adres af. Vooral in deze tijd is gaat dat niet altijd zonder risico’s. Zorg dus voor extra veiligheid wanneer je online gaat, voordat er daadwerkelijk iets gebeurt. Wanneer je dan ook een vreemde e-mail, vreemde pushmelding of iets anders ontvangt, ga hier dan vooral niet op in! Neem contact op met de bank of verander je wachtwoord als het op scoial media gebeurt. Op alle apparaten zal je opnieuw in moeten loggen, waardoor criminelen niet zomaar kunnen kijken op jouw profiel!

 

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 handige gids

Thema door Anders Norén