handige gids

online alles wat u zoekt

Handiger werken met een goede werkjas

We zitten nog midden in de zomer met temperaturen die de 30 graden passeren. Een ware hittegolf waarbij de jas ver uit het zicht geraakt is. Toch is het weer zover en als je een fysiek beroep hebt en je werkt veel buiten dan is het best handig om alvast te gaan nadenken over een goede werkjas. Deze is namelijk een belangrijk verlengstuk van je gereedschap en helpt daardoor om efficiƫnter maar ook comfortabeler buiten te werken. Er zijn een aantal zaken waarop je dient te letten bij de aanschaf van een werkjas. Voor iedere beroepsgroep zijn er specifieke exemplaren beschikbaar. In dit blog vertellen we je er graag meer over zodat je in deze zomer er rustig even over na kan denken.

Handige dingen om op te letten bij de aanschaf van een werkjas

Bij de aanschaf van een werkjas zijn er eigenlijk 2 zaken die je mee moet nemen in je afweging. Dat is wel werk ga je er mee uitvoeren en in welke temperaturen vindt dat plaats. De meeste producenten hebben namelijk een duidelijke focus op de functionaliteit en de kwaliteit van hun kleding. Zo heb je voor een timmerman specifieke kleding en ook de jassen zijn op dit beroep afgestemd. Dat zit in de zaken die je mee kunt nemen. Het gereedschap wat je als timmerman mee kunt nemen, gaat makkelijk mee en kun je makkelijk pakken als je dat nodig hebt. Voor de echt koude temperaturen zijn de jassen vaak gevoerd met een fleece stof. Vaak is deze ook te verwijderen. Dit kan heel praktisch zijn als je in verschillende temperaturen werkt. In veel gevallen is dat zo en je wil niet bij iedere temperatuurswisseling een andere werkjas hebben. Dan wordt het wel een heel dure aangelegenheid. Verder zijn er op de markt bijvoorbeeld ook handige bodywarmers te vekrijgen die echt ook als verlengstuk van je gereedschap kunnen dienen.

Het materiaal van de werkjas

Ook de ontwikkeling van het materiaal en de stoffen van de werkjas zijn flink in ontwikkeling. Net zoals bij de sportkleding worden er ademende stoffen gebruikt. Deze stof is wel waterdicht als je in de regen moet werken, maar toch ademend. Dit maakt het dragen veel comfortabeler. Je gaat namelijk niet enorm zweten, wat snel gebeurd doordat je vaak een actief beroep hebt. Ook de slijtvastheid van de stoffen is kwalitatief veel beter geworden afgelopen jaren. Ze heeft de werkjas een behoorlijke ontwikkeling doorgemaakt.

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 handige gids

Thema door Anders Norén