handige gids

online alles wat u zoekt

Hoe zet je een eigen bedrijf op?

We kunnen best stellen dat het op dit moment best een trend is om een eigen bedrijf te beginnen. Zeker nu in de corona tijd zitten veel mensen thuis en vinden het daarom leuk om een webshop te maken en producten te gaan verkopen. Dit kan uiteraard op een professionelere manier aangepakt worden. Sommige mensen starten dit als hobby en sommige mensen hebben wel als doel om dit commercieel aan te gaan pakken. Uiteraard doet iedereen het op zijn eigen manier en dat is ook het leuke aan ondernemer zijn. Toch willen wij vandaag wat algemene tips geven die voor elke ondernemer wellicht handig zullen zijn!

Strategie

Als je een eigen bedrijf begint, moet je natuurlijk een strategie hebben hoe je dit gaat aanpakken. Het is altijd goed om bepaalde doelen te stellen. We geven nu een voorbeeld: binnen 5 weken wil ik dat 15% van de doelgroep bekend is met mijn merk. Als je dit doel hebt, weet je dus dat je je doelgroep moet gaan vaststellen en je je merk moet gaan promoten. Je kunt dus nu ook al nadenken welke social mediakanalen je wilt gaan inzetten om je merk te promoten. Promoten is een heel breed begrip en dit kan dus op verschillende manieren. Toch is en blijft social media ontzettend belangrijk nu omdat iedereen zich hier op bevind. Door dit soort doelen te maken kom je er vanzelf achter wat je allemaal moet doen om je doel te kunnen behalen. Uiteindelijk wil je natuurlijk commerciële doelen gaan maken en deze ook daadwerkelijk halen.

Mond tot mond

Als je je eigen bedrijf bent begonnen willen we je altijd als tip meegeven: schreeuw het van de daken! Mond tot mond is de enige manier om gratis promotie te kunnen krijgen maar hier moet je wel het nodige voor doen. Zorg ervoor dat mensen je merk waarderen! Zo gaan ze het uit zichzelf aan andere vertellen.

Zakelijke rekening openen

Om je eigen rekening gescheiden te houden van je zaak is het belangrijk om een zakelijke rekening te openen. Zo hou je privé en zakelijk goed gescheiden. Dit is niet alleen de meest praktische oplossing, maar heeft ook een professionelere uitstraling. Ook krijg je hierdoor een overzichtelijke administratie. Zeker als je dit zelf doet is dit natuurlijk wel zo fijn. Een zakelijke rekening openen is ontzettend makkelijk en is dus ook zo gedaan. Bij de Rabobank heb je dit in vijf minuten geregeld. Je kan er zelf voor kiezen bij welke bank je een zakelijke rekening wilt openen. 

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 handige gids

Thema door Anders Norén