handige gids

online alles wat u zoekt

Handige tips en adviezen voor het interieur van de woonkamer

Het inrichten van een ruimte is niet voor iedereen even makkelijk. Je moet rekening houden met verschillende losse elementen die je op de een of andere manier bij elkaar wilt brengen in harmonie in dezelfde ruimte. Het is niet voor niets dat er steeds meer interieurdesigners verschijnen. Een mooi en passen interieur uitzoeken en samenstellen is stiekem een hele uitdaging. Uiteraard heeft de HandigeGids alles wat je zoekt. Daar vallen handige tips en adviezen voor het interieur natuurlijk ook onder. Vandaag geven wij een korte gids voor het interieur van de woonkamer. Van laminaat tot de individuele meubels. Je ontdekt het hier allemaal.

Een goede basis voor de ruimte

Voordat je gaat denken aan meubels, accessoires en tierelantijntjes is het belangrijk dat de basis van de ruimte in orde is. Niets is zo lelijk als een interieur waarvan de vloer en de muren erg storend zijn. Ons advies? Kies zorgvuldig een goede vloer uit en materiaal voor de muren. Zo is bijvoorbeeld laminaat een van de meest gekozen vloersoorten. Dat is ook erg logisch: de mogelijkheden met laminaat zijn namelijk eindeloos. Tijdens het uitzoeken van geschikt laminaat moet je letten op een aantal zaken. Denk bijvoorbeeld aan de lichtinval en de grootte van de ruimte. Houd daarbij altijd rekening met het totaalplaatje. Ga je voor een donker laminaat? Pas dan de kleur van de muren daarop aan. Kies dan bijvoorbeeld voor een licht behang of een zacht verfje voor op de muren.

Minder is meer en vaak beter

Je kent het gezegde natuurlijk wel: less is more. Dat geldt zeker wanneer je het interieur van de woonkamer gaat samenstellen. Veel mensen gaan hier de fout in en zetten onmogelijk veel spullen en zooi in de woonkamer. Ons advies? Zoek zo min mogelijk spullen uit. In een woonkamer leef je. Hierdoor ontstaat er na verloop van tijd altijd meer rommel en verandert de samenstelling van het interieur geleidelijk. Het is een misvatting om te denken dat je het hele interieur gelijk moet samenstellen en de ruimte moet vullen. Kies eerder voor een paar key pieces die de stijl van de kamer weergeven. In de loop van de tijd zul je zien dat er meer spullen een plekje krijgen in de woonkamer. Hierdoor is minder meer en nog eens vaak beter ook.

Dus sta jij op het punt om het interieur van de woonkamer om te gooien? Ben je toe aan een nieuwe stijl? Zorg dan dat de basis goed is en er een paar eyecatchers zijn. De rest komt vanzelf.

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 handige gids

Thema door Anders Norén