handige gids

online alles wat u zoekt

M.2 SSD combineren met een HDD in je PC

Je harde schijf, ofwel opslag in je computer is waar je je bestanden opslaat. Ook je spelletjes, applicaties, en tijdelijke bestanden vinden hier hun plekje. Tegenwoordig heb je veel keuze uit het soort harde schijf dat je voor je computer of laptop wil. Je kunt gaan voor snelheid, of voor veel opslagruimte. Of je neemt beide, je installeert in feite twee schijven in je computer. Wat is op het moment het handigst om te doen voor je computer? Daarvoor is deze handige gids. Met de nieuwere M.2 SSD is het fijn om te weten wat je mogelijkheden zijn.

De geschiedenis

Vroeger werden computers of laptops alleen geleverd met een HDD, een normale harde schijf. Daar sloeg je alles in op. Daarna kwam er de SSD, een kleiner schijfje dat veel sneller is. De SSD kon je naast de HDD houden, om je belangrijke programma’s prioriteit te geven en sneller te laten laden. Het is overigens nog steeds normaal om een normale HDD achter hand de houden naast een SSD, omdat er zo veel meer bestanden op passen. Als laatste ontwikkeling kwam er de M.2 SSD. Met de M.2 SSD kun je bestanden nóg sneller op je computer plaatsen of programma’s laten laden.

Hoe werkt de M.2 SSD?

Het verschil tussen een HDD en een normale SSD versus een M.2 SSD, is het soort verbinding. De HDD en SSD zijn verbonden via de SATA verbinding met een kabel. Deze kan maximaal 550 MB per seconde aan. Omdat men ondenkte dat je uit een SSD eigenlijk meer kunt halen, is de M.2 SSD bedacht. Deze verbindt je via PCI. Je klikt hem simpelweg in je moederbord in plaats van een kabel te gebruiken. Elke PCI lane kan 1 GB aan data verwerken, en er zijn 4 lanes om te gebruiken. Daarom kan de M.2 SSD veel meer data verplaatsen dan de andere schijven.

Combineren met een HDD

Een M.2 SSD is razendsnel, maar het nadeel is dat je er waarschijnlijk niet al je bestanden op kwijt kunt. Het beste voor je eigen computer is dat je een M.2 SSD neemt voor de bestanden, programma’s, en spellen, die je snel in wilt kunnen laden. Gebruik je bijvoorbeeld veel Photoshop, zet dan dit programma op je M.2 SSD. Al je andere bestanden kun je op een grotere HDD zetten. Neem een HDD van 1,5 Terabyte en je komt geen ruimte te kort, wat voor SSD grootte je ook neemt.

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 handige gids

Thema door Anders Norén