handige gids

online alles wat u zoekt

Mooie terrastegels maken je tuin compleet

Zie je jezelf en je gezin al zitten deze zomer? Heerlijk aan het eten in de tuin. Of het eten nu van de barbecue komt of uit jullie eigen pizza-oven, in de tuin smaakt alles beter. Maar je kunt pas lekker zitten als je een goede ondergrond hebt. Terrastegels zijn dus echt van belang. Je hebt tegenwoordig terrastegels in alle soorten en maten. Het is maar net wat jouw smaak is. Je wilt immers dat je terras er net zo mooi (zo niet mooier) uit ziet als de rest van je tuin. Terrastegels zijn dus onmisbaar. Het is even een investering om de terrastegels aan te schaffen en te (laten) leggen, maar dan ben je voor de komende jaren weer klaar.

Terrastegels moeten passen bij de rest van je bestrating

Wie zegt dat? Het is toch jouw tuin? Jij bepaalt gewoon lekker zelf wat je wilt. Al kies je voor ieder hoekje in de tuin een totaal andere tegel, als jij dat mooi vindt, dan moet je dat vooral doen. Terrastegels zijn er in zoveel variaties, dat je iedere hoek van je tuin een eigen sfeer kunt geven. Van strak en modern naar klassiek of artistiek. Ook de verschillende landen of plaatsen kun je tot uiting brengen door de goede tegels te gebruiken. Ga je voor een Ibiza-sfeer of meer richting Marrakech? Jij bepaalt het gewoon fijn zelf.
Terrastegels

Waar let je op bij het uitzoeken van terrastegels?

Het is belangrijk dat je goed bedenkt wat voor meubels je op je terras wilt zetten. Aan de hand van de meubels kies je de ondergrond. Wil je bijvoorbeeld een grote loungebank plaatsen? Dan kun je rustig voor kleinere tegels kiezen, de loungebank zal niet snel gaan wiebelen. Wil je echter een lange tafel plaatsen met heel veel stoelen er omheen? Kies dan voor grote terrastegels. Zo ziet iedereen comfortabel en hoef je niet bang te zijn dat de tafel scheef komt te staan. Met alle gevolgen van dien.

Kun je terrastegels zelf leggen?

Natuurlijk kun je dat. Uiteindelijk kun je alles zelf. Of je het moet willen, dát is een ander verhaal. Terrastegels zijn over het algemeen ontzettend zwaar en je moet met nog meer factoren rekening houden. Denk dan bijvoorbeeld aan de “afloop”. Het regenwater moet wel de juiste kant op geleid worden. Ook kan een professionele stratenmaker er voor zorgen dat de randen van je terras niet verzakken na verloop van tijd (en een flinke regenbui).

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 handige gids

Thema door Anders Norén