handige gids

online alles wat u zoekt

Royal Canin: de gids voor voedselallergieën bij je hond

Een voedselallergie is een overmatige reactie van je systeem op een bepaald ingrediënt. Net als mensen kunnen honden een allergie ontwikkelen voor een bepaald soort voedsel of ingrediënt in hondenvoer. In dit artikel geef ik je informatie over voedselallergieën bij honden en het hypoallergene hondenvoer van Royal Canin.

Een hond met voedselallergie

Een voedselallergie ontstaat vaak door heel algemene basisbestanddelen van diervoer. De meeste honden zijn gevoelig voor rundvlees, zuivelproducten, soja, kippenvlees, eieren en maïs. Na het invriezen, verwerken en koken van deze stoffen blijven ze actief en kunnen ze een allergische reactie opwekken.

Net als bij mensen zijn de klachten van een voedselallergie bij honden niet fijn. De beestjes kunnen te maken krijgen met huidklachten, zoals jeuk en ontstekingen. Door het likken, bijten of krabben aan de huid kunnen de huidklachten verergeren. De problemen kunnen nog erger worden door een ontsteking en gisten. Dit veroorzaakt een microbiële huidontsteking. De huidklachten komen vaak voor rond de oren, het romp, de anus, liezen, oksels en poten van een hond. 15% van de honden kunnen ook last krijgen van maag- en darmklachten.

Voedselallergie vaststellen met Royal Canin

Heeft de hond een van de bovenstaande klachten? Ga dan langs bij je huisarts om samen vast te stellen voor welk bestandsdeel je hond allergisch is. Vaak wordt er een eliminatiedieet geadviseerd. Bij dit dieet wissel je van voer totdat de klachten bij je hond overgaan. Je kunt kiezen voor graanvrij, vegetarisch of hypoallergeen voer.

Het hypoallergeen voer van Royal Canin wordt vaak gebruikt voor honden met een voedselallergie. Het merk is gestart door Franse dierenarts Jean Cathary die veel honden met huidproblemen door voedselallergie behandelde. Vanuit deze motivatie is hij hypoallergeen hondenvoer gaan ontwikkelen. Royal Canin kijkt hierbij naar de volgende factoren:

  • Grootte: de keuze voor het juiste voer is afhankelijk van de grootte van je hond.
  • Leeftijd: het merk ontwikkelt voer dat rekening houd met de voedingsbehoeftes van jonge en oude honden. Royal Canin Puppy is heel geschikt voor speelse pups.
  • Levensstijl: is je hond heel actief? Dan zal hij een hogere energiebehoefte hebben en ander voer nodig hebben dan een minder energieke hond.
  • Levensfase: de voedingsbehoefte van je hond is afhankelijk van de gebeurtenissen die hij meemaakt op zijn leeftijd, zoals sterilisatie, castratie, etc.
  • Ras: elk hondenras heeft andere kenmerken en gevoeligheden. Ook hier houd Royal Canin rekening mee bij het ontwikkelen van divers hondenvoer.

Het Hypoallergenic assortiment van Royal Canin is heel geschikt om de overgevoeligheid of voedselallergie van je huisdier onder controle te houden.

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 handige gids

Thema door Anders Norén