handige gids

online alles wat u zoekt

Schrijfmap: zakelijker en moderner dan u denkt!

Oké, waarschijnlijk zult u tegenwoordig niet snel meer denken aan een schrijfmap. Tenslotte heeft u een telefoon waarin u alles noteert. Ook het telefoonnummer van uw nieuwe zakenpartner. En hij pakt meteen zijn telefoon omdat van u op te slaan. En dat is maar goed ook want u was uw visitekaartjes vergeten. Evenals uw pen trouwens. En toch, er gaat wel eens wat mis en dan is een schrijfmap heel handig.

Geen bereik

U kent het misschien wel. U zit in overleg en wil graag even wat belangrijke notities maken. Of u wil echt de gegevens van uw gesprekspartner opslaan. U grijpt naar uw telefoon en o nee, geen bereik. Of de batterij is leeg. Wat nu? Om het nog maar niet te hebben over een situatie in een hele stille zaal waarin u niet wil opvallen, maar wel geruisloos wat aantekeningen wilt maken. Soms is het dan toch handig terug te kunnen vallen op iets wat heel ouderwets lijkt, maar waarmee u zeker zakelijk en professioneel overkomt. Een schrijfmap is zo’n ding waar u eigenlijk niet zonder kan.

Schrijfmap: wie schrijft die blijft

Als auteur weet ik het zelf ook: wie schrijft, die blijft. En dat is in het geval van een schrijfmap geen loze opmerking. Want een goede map laat u nooit in de steek. En als u uw schrijfmap zelf goed bijhoudt, dan hoef u hem in momenten van grote haast alleen maar van tafel te grissen in de wetenschap dat alles wat u nodig heeft die dag in de map zit. Zo komt u altijd goed voorbereide op uw volgend overleg.

Handige opbergmap

Een schrijfmap is er in vele soorten en maten. Ze zijn vaak van leer gemaakt en je hebt er zelfs één speciaal voor linkshandigen. U heeft dus ruim de keuze in de uiterlijke verschijning. Daardoor kunt u altijd iets kiezen wat bij uw imago en stijl past. Daarnaast is het handig te bedenken wat u normaal gesproken in een schrijfmap opbergt. Natuurlijk is dat eigenlijk altijd papier en pen. Maar  moet er ook ruimte zijn voor visitekaartjes, een tablet en meerdere reservepennen? Het kan allemaal dus bekijk de mappen goed.

Hoe dan ook is de schrijfmap onmisbaar, zelfs in een wereld vol moderne technieken. Hij is handig en u heeft altijd alles bij u voor dat ene belangrijke overleg. Een telefoon is handig, maar soms is een schrijfmap handiger!

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 handige gids

Thema door Anders Norén