handige gids

online alles wat u zoekt

Stucwerk binnen in het huis met een stukadoor

Wat is nou werkelijk de meest handige manier om je stucwerk binnen in het huis te doen? Is het bijvoorbeeld een goed idee om dit zelf onder handen te nemen of laat je het stucwerk binnen toch liever over aan een professional? Als je wilt genieten van perfect glad afgewerkte muren, dan is een goede stukadoor de oplossing. Met prachtig stucwerk binnen in het huis ziet je woning er weer uit alsof het pas gebouwd is. Ben jij benieuwd hoe dat kan? Lees dan gerust verder en ontdek zelf waarom stucwerk binnen met een stukadoor zo handig is!

Investering en waardeverhoging door stucwerk binnen

De reden waarom mensen stucwerk binnen laten doen, heeft te maken met het uiteindelijke resultaat. Wanneer stucwerk goed uitgevoerd is, kan dat waardeverhoging opleveren voor je woning. Je moet stucwerk dus eigenlijk zien als een goede investering in jouw huis. Indien het stucwerk door een professional wordt gedaan, kan het serieus geld opleveren. Ga je zelf stucen? Dan hoeft dat niet altijd per definitie goed uit te pakken. Denk er daarom even goed over na voordat je zelf het heft in handen neemt. Je wilt het liever in één keer goed doen natuurlijk.

Stucwerk binnen het huis en de kosten

Het is dan weliswaar een investering op de lange termijn, maar wat ben je eigenlijk kwijt voor professioneel stucwerk binnen in het huis? Over het algemeen is de prijs voor een stukadoor afhankelijk van een aantal belangrijke factoren. Denk hierbij aan de grootte van het oppervlak en wat voor soort stucwerk je wilt hebben. De meeste stukadoors werken met een prijs per vierkante meter. Op basis daarvan geven ze een schatting voor hoeveel het de klus zal gaan kosten. Er kan een prijsverschil zijn per stukadoor, maar er kan zelfs al een verschil zijn als het gaat om plafonds of om muren die gestuct moeten worden.

Verschillende soorten stucwerk binnen

Daarnaast kan je ook een keuze maken uit verschillende soorten stucwerk, ieder met zijn eigen bijbehorende prijskaartje. Zo is er spackspuitwerk. Dit is de goedkoopste manier om muren en plafonds glad te maken. Verder is er sierpleisterwerk. Dit wordt veelal gebruikt als decoratief stucwerk binnen in het huis. Hiermee krijgen de muren wat structuur. Tot slot is er nog raap pleisterwerk. Door middel van dit stucwerk kunnen zelfs de meest schuine muren recht en egaal gemaakt worden. De laatste is erg arbeidsintensief en daardoor ook het stucwerk met het duurste prijskaartje.

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 handige gids

Thema door Anders Norén