handige gids

online alles wat u zoekt

Stuur inbrekers de mist in met een rookgordijn beveiligingssysteem

Inbrekers hebben niet veel tijd nodig om er vandoor te gaan met jouw waardevolle spullen. Vaak is het idee om zo snel mogelijk in en uit je huis of winkel te komen. Het liefst zijn ze al lang gevlogen wanneer de politie verschijnt. Hoewel inbraak preventie nog net iets beter is, werkt diefstal preventie ook goed. Met een mistmachine schrik je veel inbrekers af en bovendien is er een kans dat ze zodanig gedesoriënteerd zijn dat ze niet kunnen vluchten voor de politie.

Hoe werkt het?

Het systeem werkt door razendsnel een substantie te vaporiseren. Vaak gaat het om glycol. Dit is een ongevaarlijke stof wanneer het door de lucht verspreid, maar het belemmert wel volledig het zicht. De kamer staat binnen enkele tellen vol met rook, en als je onbekend met de ruimte bent, is de uitgang vinden erg lastig. Vaak gaan deze installaties gepaard met een stroboscoop en een luid alarm. Dit draagt allemaal bij aan de desoriëntatie van de indringer. De mistmachines kunnen worden aangesloten op bewegingssensoren, inbraak sensoren en andere detectiemethodes.

De voordelen

De voordelen van een mistmachine als beveiliging zijn talrijk. Ze zijn hard te omzeilen, aangezien de rook een flinke tijd blijft hangen. Behalve het wegnemen van enig zicht zijn er geen effecten. Een ongevaarlijk goedje dat geen viezigheid achter laat, en ook geen nare reacties heeft met andere materialen. Je kunt het dus toepassen in woonruimtes, maar ook op een plek met waardevolle, fragiele objecten. De rook verspreidt zich zo snel dat de meeste indringers al direct het hazenpad kiezen. De indringer weet namelijk niet zeker of de rook ongevaarlijk is. In combinatie met andere afweer mechanismes wordt het moeilijk voor de indringer om bij zijn plan te blijven.

De nadelen

Er zijn echter ook een aantal nadelen aan het gebruik van mistmachines. Het kan bijvoorbeeld lastig zijn voor de politie om een situatie te observeren. Ook kan het zijn dat de brandweer gebeld wordt aan de hand van de grote hoeveelheid zichtbare rook. Het is dan ook aangeraden contact op te nemen met locale autoriteiten om ze op de hoogte te brengen van deze problemen. Een ander nadeel is dat een vals alarm vervelender is dan met een traditioneel alarm. Een professioneel geïnstalleerd systeem zal echter zeer uitzonderlijk een vals alarm geven. De volgorde van systemen zorgt ervoor dat de mistmachine pas wordt geactiveerd als de aanwezigheid van een indringer is vastgesteld.

Natuurlijk is een mistmachine een laatste redmiddel. De indringer is immers al binnen gedrongen. Maar als het echt zover komt, dan kunt u stiekem toch nog veilig slapen, wetende dat de mistmachine werkt.

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 handige gids

Thema door Anders Norén