handige gids

online alles wat u zoekt

Waarom goed gekleed gaan belangrijk is

Momenteel zitten velen van ons thuis te werken door de pandemie. We hoeven niet meer naar kantoor en in plaats daarvan zitten we thuis achter de laptop. Dit betekent veel dingen, dat we bijvoorbeeld later uit bed kunnen komen en niet meer lang inde auto te hoeven zitten is heel fijn. En waarschijnlijk gaan we nu ook niet meer in pak naar het werk. Als je toch lekker thuis achter de laptop zit te werken, zonder collega’s om je heen, dan kun je dat ook gewoon in je joggingbroek doen. Desondanks is thuiswerken toch niet altijd even goed voor de mentale welgesteldheid. We missen collega’s en de gezelligheid op kantoor. Daarnaast is het ook makkelijk om een beetje te verslonzen wanneer je alleen maar in je huis bent. Netjes gekleed naar je werk gaan heeft ook zo zijn voordelen. In dit artikel bespreken we waarom goed gekleed gaan belangrijk is.

Beter in je vel

De eerste reden dat je aandacht wilt besteden aan je outfit is puur en alleen voor jezelf. Kleren maken de man zo wordt nog weleens gezegd en alhoewel je natuurlijk niet alleen wordt beoordeeld op je kleding, kan wat je draag wel redelijk invloed hebben op je zelfbeeld. Als je aandacht besteed aan een stijlvolle outfit waar je je goed in voelt, zal dit een positieve invloed hebben op je zelfvertrouwen. Je zult lekkerder in je vel zitten, rechtop lopen en blijer zijn. En dit zullen de mensen om je heen ook merken.

Professionele uitstraling

Veel bedrijven hebben in de afgelopen jaren de kledingvoorschriften wat versoepeld en het is niet meer verplicht om in een net pak naar het werk te gaan. Vaak is een T-shirt en een spijkerbroek al genoeg. Maar dit betekent natuurlijk niet dat je niet ook gewoon netjes naar je werk kunt gaan. Een pak dragen of in ieder geval een net overhemd uitkiezen is absoluut geen probleem en zal je ook een professionele uitstraling geven. Niet alleen op het werk zelf maar zeker bij een sollicitatie is het belangrijk dat je gewoon net gekleed gaat. Wij raden Eterna overhemden aan.

Romantische gelegenheden

Net gekleed gaan heeft niet alleen een positieve invloed op je professionele leven, maar zal ook goed zijn voor je romantische leven. Goed verzorgd en een leuke outfit is logischerwijs een goede manier om een prima eerste indruk te maken en nogmaals, als je lekker in je vel zit en trots bent op je outfit zul je ook vrolijker en charismatischer zijn.

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2021 handige gids

Thema door Anders Norén