handige gids

online alles wat u zoekt

Wat kun je zelf maken met vuren balken?

Vuren balken zijn super handig wanneer je bijvoorbeeld zelf iets wilt bouwen binnens- of buitenshuis. Wat kun je eigenlijk allemaal maken met vuren balken? In dit blog geef ik een paar leuke tips!

Wat zijn vuren balken?

vuren houten balken zijn simpelweg houten balken die je met de hand of machine kunt bewerken. Ze zijn geïmpregneerd, waardoor je ze meteen kunt gebruiken. Wel is het verstandig om ze af te werken met verf, lak of beits, zodat het er mooier uitziet en minder vaak onderhouden moet worden. Je kunt bij het aankopen van vuren balken vaak kiezen voor ruwe of bewerkte balken. Als je voor ruwe balken kiest, is het belangrijk om ze eerst zelf te bewerken voordat je ze gebruikt. Anders geven de balken splinters af en zien ze er minder mooi uit.

Tuinhuis

Iets wat veel mensen van vuren balken maken, is een mooi tuinhuisje. Dit is vooral een leuke klus voor in de zomer. Heb je een opslagplaats nodig voor in de tuin? Of wil je juist liever een overdekte plek, zodat je in de schaduw kunt zitten in de zomer? Dan is een tuinhuis of overdekking superleuk om zelf te maken of te laten maken in de tuin. Schuur de vuren balken en schilder of bewerk ze, zodat ze lang meegaan in de tuin!

Bank

Als je zelf een bank wil maken van vuren balken is het ook belangrijk om de houten balken te schuren, zodat je geen splinters kunt krijgen als je erop zit. Een houten bank gemaakt van vuren balken of paletten is tegenwoordig super hip! Zaag de balken in de juiste formaten, schuur en bewerk ze en bouw ze vervolgens in elkaar. Het is bij zo’n bank natuurlijk ook belangrijk dat je grote, zachte kussens hebt in het juiste formaat, zodat je lekker comfortabel kunt zitten op je nieuwe bank!

Kast

Een andere mogelijkheid, is het bouwen van een kast. Je kunt bijvoorbeeld een klein bijzettafeltje of nachtkastje bouwen, maar ook een grote kleding- of boekenkast. Ga je voor het eerst zelf iets bouwen met vuren balken? Dan is het misschien een goed idee om klein te beginnen. Maak bijvoorbeeld een leuk klein bijzettafeltje voor bij de bank. Ook hierbij is het belangrijk om de balken goed te schuren en eventueel te verven. Er staan honderden tutorials online die je uitleggen hoe je dit moet aanpakken. Gaat het je makkelijk af? Dan kun je misschien wel aan iets groters werken…

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 handige gids

Thema door Anders Norén