handige gids

online alles wat u zoekt

Handige manieren om het juiste zwemvest te selecteren

We beleven tot nu toe een fantastische zomer. Vele weekenden leenden zich uitstekend om lekker op het water te vertoeven. Een belangrijk item zeker als je met kinderen het water op gaat is een zwemvest. Er zijn best wel wat aspecten waar je op moet letten bij de aanschaf. En de verschillende doeleinden op het water vragen om een ander zwemvest. Het is dus goed om je hierin van te voren een beetje te verdiepen zodat je tot de juiste aanschaf overgaat en je veilig plezier kunt beleven op het water. In dit blog vertellen we je alle ins en outs en ga je met voldoende kennis op zoek.

Een zwemvest voor kinderen

Als je lekker met je gezin het water op wil dan is het belangrijk dat dit veilig is. Zeker als je kinderen nog geen zwemdiploma hebben. Een zwemvest is dan absoluut noodzakelijk. Als deze voor kinderen is en puur voor de veiligheid wordt het ook wel een reddingsvest genoemd. Een reddingsvest ziet er ook wat anders uit en heeft wat minder draagcomfort. Je kunt hem herkennen aan de grote kraag en het drijfvermogen wat vooral aan de voorkant zit. Beiden aspecten zijn bedoeld om te zorgen dat je kunt blijven ademhalen als je te water raakt. Het drijfvermogen aan de voorkant zorgt er namelijk voor dat je op je rug komt te drijven. En de kraag zorgt ervoor dat je hoofd boven water blijft. Zeker in een geval dat je bewusteloos te water raakt kan dit je leven redden. Bij kinderen is het ook van belang dat er banden aan het zwemvest bevestigd zitten die het zwemvest via de liezen borgt. Dit voorkomt dat het vest kan uitschieten als het kind te water zou raken. Door het drijfvermogen is er namelijk een kans dat een kind uit het vest zakt als het ware.

Een zwemvest voor wedstrijdzeilen

Aan een zwemvest voor wedstrijdzeilen worden weer hele andere eisen gesteld. Hierin speelt het draagcomfort een veel belangrijkere rol. Zeker het zeilen in de open klasses is fysiek behoorlijk pittig. In een wedstrijd wil je daarom ook dat bewegen je niet veel extra energie kost door het zwemvest wat je draagt. Zeker Magic Marine is ver met het ontwikkelen van zwemvesten met een hoog draagcomfort. Zo is er onder andere neopreen in verwerkt. Het materiaal waar ook de wetsuits van gemaakt worden. Daarnaast is het drijfvermogen meer verdeeld over de voor- en de achterkant wat de draagbaarheid ook ten goede komt.

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 handige gids

Thema door Anders Norén