handige gids

online alles wat u zoekt

Handige cloud services voor flexibele groei

Het is tegenwoordig met je bedrijf zo goed als onontkomelijk. Werken met cloud services. Ik ga over naar de cloud is dan ook een veel gehoorde term onder ondernemers. Je maakt je IT omgeving er een stuk flexibeler mee. En dat is nodig met de huidige snel veranderende IT omstandigheden. Cloud services zorgen ervoor dat je makkelijker kunt meebewegen met deze snel veranderende omstandigheden. Het kan je dus helpen om je groeiambities te verwezenlijken. Maar wat is er mogelijk als het gaat om cloud services en waar dien je rekening mee te houden? In dit blog vertellen we je er graag meer over dus lees snel verder.

Welke mogelijkheden zijn er met cloud services?

Als je overgaat naar de cloud zie je dat er niet één oplossing is. Cloud services zijn te verdelen in drie mogelijkheden. De public cloud is de meest gebruikte variant. Voor de gemiddelde MKBer is dat vaak toereikend. Het is een algemene cloud omgeving waar meerdere bedrijven van een afgesloten deel gebruik kunnen maken. Er zitten een aantal standaard oplossingen in verwerkt met betrekking tot het onderverdelen van autorisaties. Met een gemiddeld MKB bedrijf kom je daar prima mee uit de voeten. Een bekende private cloud oplossing is Office365. Als je een groter bedrijf hebt en dus vaak meer wensen als het gaat om je IT omgeving kies je sneller voor een zogenaamde private cloud oplossing. Dit is echt maatwerk waarbij er een volledig op maat gemaakte cloud oplossing wordt gemaakt. Hierin is vaak veel meer mogelijk als het gaat om autorisaties en het opslaan van bestanden. Het beheer kan ook bij het betreffende bedrijf plaatsvinden maar kan ook uitbesteed worden aan een service provider. De investering is echter vele malen groter dan een public cloud oplossing. Als je iets er tussenin wil dan is er ook de hybrid cloud. Dit is letterlijk een mix van de andere twee varianten. Hierdoor is deze redelijk aantrekkelijk met betrekking tot de investering en ook redelijk op maat te maken.

Voordelen van cloud services

We hebben al een aantal voordelen benoemd. De belangrijkste is dat je je IT omgeving flexibeler maakt wat je helpt om de ambities met je bedrijf waar te maken. Als je cloud services uitbesteedt aan een externe partij maak je de IT binnen je onderneming ook minder kwetsbaar. In huis betekent bij een gemiddeld MKB bedrijf dat 1 of 2 medewerkers daar verantwoordelijk voor zijn. Zijn die op vakantie of hebben ze een andere baan dan ontstaat er direct een probleem.

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 handige gids

Thema door Anders Norén