handige gids

online alles wat u zoekt

De oplossing voor wonen in appartementencomplex

Wanneer je een appartement gaat kopen, dan moet je wel weten dat je dan automatisch lid wordt van een vereniging. Ik heb het natuurlijk over de Vereniging van Eigenaren (VvE). Alle eigenaren zijn namelijk samen verantwoordelijk voor het algehele onderhoud van het pand. Dit wordt ook wel het VvE Beheer genoemd. Woon jij bijvoorbeeld in Amsterdam? Dan moet je het VvE Beheer Amsterdam goed op orde hebben. Als VvE zijn er diverse eisen waar je aan moet voldoen. Zo moet het financiële plaatje van de VvE Amsterdam op orde zijn en moet je ook een plan voor onderhoud in de toekomst hebben. Stiekem komt er dus een hoop bij kijken als je een appartement koopt. Naast jouw eigen financiële situatie worden jouw verantwoordelijkheden dus ook nog eens aanzienlijk vergroot. 

Verantwoordelijkheden van de VvE

Stel, je woont in een prachtig appartementencomplex in de hoofdstad van Nederland. Je bent ontzettend blij met de aankoop, want je hebt eindelijk je eigen stekkie. Maar naast de verantwoordelijkheden voor jouw eigen woning krijg je er gelijk ook alles van de VvE Amsterdam bij. De gemeenschappelijke ruimten vereisen namelijk onderhoud. Denk bijvoorbeeld aan de prachtige voorgevel van het gebouw. Na verloop van tijd zijn er sporen van slijtage zichtbaar. Om verval te voorkomen moet dit op tijd aangepakt worden. Om dit onderhoud uit te kunnen voeren, is er natuurlijk geld nodig. Als lid van de VvE Amsterdam, moet je daarom bijdragen aan de kas. Dus er komt ook een financieel aspect bij – en dan heb ik het nog niet eens over de administratie gehad. 

Financieel, administratief en technisch beheer

Meestal bestaat de gemiddelde Vereniging van Eigenaren uit ‘gewone’ mensen. De kans dat er iemand die echt verstand van het VvE Amsterdam heeft lid is, is niet zo groot. Daarom kan het VvE Beheer al gauw een ongeorganiseerde chaos worden – en daar wordt niemand blij van. Naast het onderhoud moet de boekhouding wel op orde zijn, moet er een meerjarenonderhoudsplan opgesteld zijn en de juiste leveranciers ingehuurd worden om het onderhoud uit te voeren. Het is stiekem een hoop werk waar niemand zijn handen aan wilt branden. Wat doe je dan? Hoe los je dit probleem van wonen in een appartementencomplex op? 

VvE Amsterdam overdragen

De oplossing is stiekem erg simpel:  je hoeft het niet allemaal zelf te doen. Het is ook mogelijk om een onafhankelijke partij in te huren die het lastige werk uit handen neemt. Ik heb het natuurlijk over een externe VvE Beheerder. Als je een beheerder zoekt voor VvE Amsterdam, dan kan ik Parel Beheer aanraden. Deze partij heeft mijn VvE ontzettend uit de brand geholpen! 

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 handige gids

Thema door Anders Norén