handige gids

online alles wat u zoekt

Een oprijwagen kopen of huren?   

Voor zowel zakelijke als privé doeleinden kan het soms zijn dat je een auto of machine van A naar B wilt vervoeren zonder dat je er ook daadwerkelijk in hoeft te rijden. Dit kan het geval zijn bij een speciale auto of bij een machine die te langzaam gaat. Of wanneer er een te groot stuk afgelegd moet worden en de auto of machine dat niet (in het gewenste tijdsbestek) gaat redden. In zo’n geval kan een oprijwagen een oplossingen zijn. Maar koop je meteen een oprijwagen of is huren voordeliger? Dat lees je in dit blog

Een oprijwagen voor zakelijk gebruik

Een oprijwagen kan heel handig zijn als je een autodealer bent of een ander bedrijf dat soortgelijke diensten uitvoert. Een autodealer haalt bijvoorbeeld een gestrande auto op of brengt een nieuwe auto naar plaats van bestemming. Bij andere bedrijven kun je denken aan hoveniersbedrijven of bouwbedrijven. Deze bedrijven moeten misschien wel helemaal naar de andere kant van het land en hebben bij de opdracht een heftruck of graafmachine nodig. Deze machines vervoeren gaat dan het beste met een oprijwagen. Ben je zo’n bedrijf of onderneming? Dan is het in de meeste gevallen een stuk voordeliger om een oprijwagen aan te schaffen. Uiteraard heb je hier ook nog de keuze tussen een nieuwe aankoop of tweedehands. Een oprijwagen nieuw aanschaf is uiteraard is prijziger maar je weet in ieder geval wat er met de wagen is gebeurt en daarnaast heb je ook nog fabrieksgarantie. Een tweedehands oprijwagen is daarentegen een stuk goedkoper alleen je weet uiteraard nooit wat er allemaal al met de wagen is gebeurt. Daarnaast kan het onderhoudt ook heel slecht gedaan zijn waardoor de wagen al niet meer naar waarde zal presteren.

Een oprijwagen voor eenmalig of privé gebruik

Heb je een oprijwagen eenmalig nodig of voor af en toe? Dan kan het voordeliger zijn om deze wagen te huren. Bij het huren van een oprijwagen betaal je huur voor de dagen en/of weken dat je de wagen huurt. In de meeste gevallen krijg je korting naarmate de huur een langere periode bedraagt. Op het moment dat je gaat huren ben je daarnaast in vele gevallen ook meteen verzekerd. Het enige waar je zelf nog voor moet zorgen is de benzine. De verhuurder verwacht uiteraard wel dat je zuinig met de wagen omgaat en het voertuig terugbrengt in deze staat waarin het voertuig geleverd is.

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 handige gids

Thema door Anders Norén