handige gids

online alles wat u zoekt

Om hulp vragen mag best

We leven allemaal samen in deze maatschappij. Maar soms komt dat gevoel van samen niet helemaal over. We zijn toch een groot deel van onze tijd met onze eigen dingen bezig. Privé of werk. Soms is dit samen met anderen maar ook dan heeft ieder vaak een eigen deel. En dan komt het nog een weleens voor dat je er niet uitkomt. Misschien gebeurt dit omdat het werk overweldigend is of omdat je simpelweg niet altijd alle kennis van tevoren hebt, wat betreft uitvoering. Je mag dan best om hulp vragen. Dat lijkt in deze tijd van hogerop klimmen en trots, raar. Maar niets is minder waar.

We leren ons hele leven

Er heerst een beetje een idee dat we na onze studies stoppen met leren maar dat zou gek zijn, dat zou betekenen dat je na je 20e nooit meer fouten maakt of het roer om wilt gooien. Het is dan ook zeer begrijpelijk als je net kinderen hebt en werkt, om een opvang in te schakelen voor een beetje extra hulp. Of wat nu als je qua werk besluit iets anders te willen doen? Klop eens aan bij je baas of doe zelf onderzoek wat betreft avondstudies en omscholing. Dat is zeker geen teken van wispelturigheid maar juist blijk van leer-en nieuwsgierigheid.

Een beetje meer of minder

En als je nu helemaal niet iets anders persé wilt doen maar je werk nu gewoon te veel of te weinig is? Als je zelf geen actie onderneemt, kan je er bijna amen op zeggen dat er dan ook niets gaat veranderen. Ook dan zal je aan de bel moeten trekken en vragen voor meer of minder werk. Dit geldt ook voor het huishouden, zijn er mensen die je daarbij kunnen helpen om de boel op orde te houden? Een opgeruimd huis zorgt immers voor een opgeruimd hoofd maar niet iedereen heeft daar altijd even veel tijd voor. Een professionele schoonmaak is dan misschien het antwoord. Wat een luxe!

Vraag gerust

Wat ik wil zeggen, is dat het niet gek of raar is om hulp te vragen of dingen anders te willen. Zo lang je geen actie onderneemt vanuit paniek of angst, heb je een helder hoofd en kan je vertrouwen op je gevoel. Het leven zit nu eenmaal vol verandering en daar kan je je niet altijd op voorbereiden. Iedereen heeft zo nu en dan hulp nodig. Wees niet bang om uit te reiken.

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 handige gids

Thema door Anders Norén