handige gids

online alles wat u zoekt

Een leuker scriptieleven

De eerste echte zomerse dagen komen eraan. Dat betekent picknicken in het park, radlers drinken op het terras of uitwaaien aan het strand! Of toch niet? Veel studenten zitten de komende weken nog hard te werken om hun scriptie af te maken. Terwijl de temperatuur buiten richting de 30 graden gaat, zitten veel studenten in bedompte bibliotheken of rommelige studentenkamers driftig te typen. Vroeg of laten moeten we allemaal door deze periode heen. Voor de één gaat dat makkelijker dan voor de ander, maar voor niemand is het echt een feestje. Daarom in deze blog enkele tips om je scriptie-leven toch net een stukje aangenamer te maken!

Zoek een studiemaatje

Deze tip is super voordehand liggend maar dat maakt hem niet minder goed. Je bent niet de enige student die een scriptie aan het schrijven is. In jouw vriendengroep zijn er vast meer mensen die in hetzelfde schuitje zitten. Samen met je studiemaatje(s) kun je vroeg naar de bibliotheek gaan om een plekje te zoeken en om 10 uur is het al tijd voor de eerste koffiepauze! Door samen enkele vaste pauzemomenten af te spreken kun je tussendoor effectief aan het werk en vliegt de dag voorbij!

Neem lekker eten mee

Een andere tip die ik voor je heb is om de avond van tevoren een lekkere lunch voor te bereiden. Dit kost inderdaad wat moeite om in je ritme in te bouwen, maar geloof mij: een lekkere, voedzame lunch is hartstikke goed voor je productiviteit! Vooral maaltijdsalades zijn hiervoor zeer geschikt, maar mijn studiemaatje nam altijd bami mee en dat beviel ook prima! Als je geen zin hebt om je lunch de avond van tevoren al te maken, kun je het ook ’s ochtends doen. Een warme maaltijd of een salade maken kost dan misschien te veel tijd, maar er zijn ook veel lekkere luxe sandwiches die je binnen een paar minuten maakt. Onder mijn persoonlijke favorieten zijn bijvoorbeeld broodjes met hummus, gegrilde groenten en komijn of broodjes met pindakaas, komkommer en sambal!

Plan tijd in om te ontspannen

Waarschijnlijk heb je voor je scriptie een planning gemaakt met wat je op welk moment af moet hebben. Maar heb je er ook aan gedacht om wat tijd vrij te houden voor ontspanning? Niemand kan 24/7 productief zijn en jij dus ook niet! Mocht je nou echt in de stress zitten over je scriptie, dan kun je er bijvoorbeeld ook voor kiezen om een nakijkservice scriptie in de hand te nemen. Terwijl jouw scriptie gecontroleerd wordt (waarmee de kwaliteit ervan omhooggaat), heb je toch even tijd om te relaxen. Goed geregeld toch?

Verder Bericht

Laat een reactie achter

© 2019 handige gids

Thema door Anders Norén